Het eerste stuk - Reisverslag uit Hamburg, Duitsland van Wil Haren - WaarBenJij.nu Het eerste stuk - Reisverslag uit Hamburg, Duitsland van Wil Haren - WaarBenJij.nu

Het eerste stuk

Door: wil123

Blijf op de hoogte en volg Wil

14 Juni 2011 | Duitsland, Hamburg

14 juni. Het is zover, vandaag vertrek ik. Om 07:15 opgestaan en ontbeten met Leonie en Niek, later komt ook Iris nog uit de veren, beetje brak na Pinkpop maar wel een geweldige ervaring rijker. Ik breng haar nog snel naar het station en ze haalt de trein op het nippertje. Het duurt nog even voordat ik alles heb ingepakt en de laatst dingetjes die ik nog wou afronden klaar heb. Om half twaalf komt Le nog even terug van de apotheek en we drinken nog een laatste bakje koffie. Klokslag 12 uur rijd ik de straat uit. Voor de grens nog even de tank gevuld met V-power en de laatste airmiles bonusbon ingewisseld. Yes, weer 400 bonus miles en er kan weer een ding van mijn to do list. Ook maar even de olie gepeild voordat ik der Deutsche Autobahn ga vereren met mijn doortocht. Nu zijn er wat mensen die niet zoveel op hebben met de Opel Zafira maar het moet gezegd, geen druppel olie verbruikt en dat geldt eigenlijk al voor alle eerdere kilometers. Om half 2 rijd ik Duitsland binnen en houd mijn eerste stop braaf na 200 km bij de Danebrocker tal parkplatz. Even geluncht met koffie en broodjes en snel een stukje op de PC getypt. Zo dit is het eerste deel. Nog even snel een pipi gemacht, nu nog 1210 km tot Stockholm.

Na nog eens 200 km en nee de A1 is nog steeds niet af, (tussen Bremen en Hamburg slinger je steeds heen en weer van de ene naar de andere kant op versmalde banen waar 80 de limiet is) is het eigenlijk weer tijd voor een stop, maar ja dan sta ik net voor Hamburg en dar ist EHEC gefahr. Gelukkig is het niet druk voor de Elbetunnel en begint de middagspits pas daarna, bij het verlaten van de stad. Met slechts enkele minuten vertraging kan ik weer vlot doorrijden en de stop komt zo’n 100 km voorbij Hamburg. Hier zal het toch wel veilig zijn? Snel maar door naar Denemarken en om 18:30 passeer ik de grens. Bij een benzinestation alweer de Zafira gevuld, ja de 2.2 L benzine versie is een fijne auto maar hij heeft qua benzine wel een drankprobleem. Dit werd natuurlijk wel een beetje verergerd door der rechterfuss die in Duitsland nu eenmaal wat meer en ook nog legaal gestrekt kan worden. Bij het tankstation ook nog een gratis plattegrond meegekregen met oa de campings van Denemarken. Net voor de grote Storebelt brug komt mijn eerste overnachting in Tarup strand 10 km onder Nyborg op het eiland Funen. Vandaag 782 km afgelegd, da’s mooi halverwege tot Stockholm (nog 790 km).

• 15 Juni 2011 - 10:14

Anita:

Hoi Wil,
    Super dat je een Blog bij houdt! Ik hou je in de gaten! Heel veel plezier deze reis.
    Liefs van Anita

• 15 Juni 2011 - 10:15

Gerard:

Hoi Wil,
    Hoorde van Leonie van je reis.
    Wens je veel rust en wijsheid toe.
    Denk eventueel ook eens aan beroepskeuze advies bureau, die je een verrassend inzicht geven in je "belangstelling", "interesses" en "vaardigheden".
    Hartelijke groeten en geniet ze!
    Gerard.

Wil

Reis naar de Noordkaap? Help: ik zit per 01 juli 2011 zonder werk. wat nu te doen? Solliciteren of voor mezelf beginnen? Eerst maar eens het hoofd leegmaken en mijn kompas opnieuw ijken. Maar hoe doe je dat? Al snel kwam ik op het idee om noordwaarts te gaan. Ja 21 juni wil ik op de Noordkaap staan om de midzomernachtzon in alle glorie te aanschouwen! Of dit ook gaat lukken zal nog blijken. De afstand is groot en de reisverslagen die ik lees geven allemaal aan dat de Noordkaap na al die duizenden kilometers vaak wat tegenvalt: Een kale rots, met monument, een toeristenval waar zelden de zon schijnt. Wat ik ga doen is in ieder geval genieten van de reis, de bestemming dat zie ik later wel. Mischien ook een goed uitgangspunt voor mijn toekomstige arbeidzame leven.

Actief sinds 13 Juni 2011