Weer Onderweg Naar Huis ! - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Wil Haren - WaarBenJij.nu Weer Onderweg Naar Huis ! - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Wil Haren - WaarBenJij.nu

Weer Onderweg Naar Huis !

Door: wil123

Blijf op de hoogte en volg Wil

25 Juni 2011 | Noorwegen, Trondheim

Ik vertrek van het kleinste luchthaventje waar ik ooit ben geweest voor een lijnvlucht. En ja er staat zelfs een vliegtuigje klaar (type??) van de maatschapij Wideroe (ook nog nooit van gehoord). Zo levert ook deze etappe van de reis ook weer nieuwe kennis en ervaring op. Ik was om 07:00 uur op het vliegveld en er waren slechts 2 andere passagiers. Nu is het bijna 7:30 en er druppelen nog wat mensen binnen. Even lijkt het erop of ook het koffiebuffetje open gaat maar dat blijkt toch een valse hoop te zijn. De motoren van het vliegtuig zijn nog ingepakt en er zijn nog geen technici oid te zien. Ik ben benieuwd of we op tijd vertrekken, in Trondheim heb ik volgens schema 1,5 uur de tijd voor de overstap, dus No Stress. Tot mijn verassing bleek gisteren bij het inchecken van de KLM vlucht dat er een business klas vlucht voor me is geboekt. Kom ik toch mooi in Stijl in Nederland.
Terwijl ik dit schrijf komt ook een techneut het platform op die de deur van het vliegtuigje opent, dus het lijkt allemaal goed te komen. En Ja hoor, steeds meer bewegingen, binnen de kortste keren is iedereen door de veiligheidscheck, die wel gewoon grondig werd uitgevoerd en om 08:00 begon de vlucht, petje af voor de Noren. Het was voor mij al een tijdje geleden dat ik in een turboprop had gevlogen, ik zat net voor de propellor bij de nooduitgang en hoewel het geluid fors was kon ik wel lekker de beentjes strekken, en snel dat het ging!.
De vlucht blijkt een echte City Hopper met een tussenstop in Rorvik, paar passagiers erbij en hupsakee weer de lucht in. Een half uurtje later goed geland in Trondheim. Tijd voor koffie en een Bolle. Ook even tijd om dit verslagje te posten en de foto's te uploaden van vanmorgen.
Ik lees via een SMS-je dat het laatste deel van de reis toch weer per auto gaat. Voor diegenen die het nog niet weten: Wij hebben inmiddels een andere auto: een Fiat Punto Evo Diesel 85 PK met alles der op en der aan. Dat is vast een betrouwbare, degelijke en natuurlijk ook fraaie Italiaanse schone! Wordt ongetwijfeld vervolgd....

• 25 Juni 2011 - 08:59

Leonie:

De Fiat Punto Evo Diesel 85 PK met alles erop, eraan en erin staat straks gereed voor de laatste etappe van een reis die je vast nooit meer vergeet.
    Tot vanmiddag. Liefs van ons allemaal, Leonie XXX

Wil

Reis naar de Noordkaap? Help: ik zit per 01 juli 2011 zonder werk. wat nu te doen? Solliciteren of voor mezelf beginnen? Eerst maar eens het hoofd leegmaken en mijn kompas opnieuw ijken. Maar hoe doe je dat? Al snel kwam ik op het idee om noordwaarts te gaan. Ja 21 juni wil ik op de Noordkaap staan om de midzomernachtzon in alle glorie te aanschouwen! Of dit ook gaat lukken zal nog blijken. De afstand is groot en de reisverslagen die ik lees geven allemaal aan dat de Noordkaap na al die duizenden kilometers vaak wat tegenvalt: Een kale rots, met monument, een toeristenval waar zelden de zon schijnt. Wat ik ga doen is in ieder geval genieten van de reis, de bestemming dat zie ik later wel. Mischien ook een goed uitgangspunt voor mijn toekomstige arbeidzame leven.

Actief sinds 13 Juni 2011