Gestrand in HelGeland - Reisverslag uit Mo i Rana, Noorwegen van Wil Haren - WaarBenJij.nu Gestrand in HelGeland - Reisverslag uit Mo i Rana, Noorwegen van Wil Haren - WaarBenJij.nu

Gestrand in HelGeland

Door: wil123

Blijf op de hoogte en volg Wil

24 Juni 2011 | Noorwegen, Mo i Rana

Vanmorgen om 08:30 de sleutel naar de garage gebracht, het blijkt een kleine vestiging te zijn en men geeft aan nog niet aan te kunnen geven wanneer men met de diagnose kan beginnen. Als ik om 15:00 uur nog niets gehoord heb zou ik maar weer langs moeten komen. Dat klinkt niet echt hoopgevend. Ook de alarm centrale heeft nog niet van zich laten horen. Ik heb de ochtend nog doorgebracht in het hotel en het is nu bijna 12 uur. Ik zo maar eens poolshoogte nemen bij de garage.
Daar is men inmiddels bezig met het zoeken naar het euvel, dat gaat echter nog zo’n 2,5 uur duren. De conclusie: de brandstof injectiepomp moet worden vervangen en u raadt het al: “Die hebben we niet in voorraad en moet uit het centrale magazijn uit zweden komen! Maar ja, het is nu vrijdagmiddag en we gaan zo dicht om 16 uur. Waarschijnlijke levering dinsdag aan het eind van de dag zoadat de auto op zijn vroegst woensdag gereed is.” Na het nodige overleg met de ANWB alarmcentrale is er voor de volgende oplossing gekozen: De auto gaat met bagage ongerepareerd retour naar Nederland, richting Lathouwers Oss, ben benieuwd wanneer deze daar aankomt. Ondergetekende mag nog een nachtje doorbrengen in Mooi Nada, niet in hetzelfde hotel want dat is volgeboekt, maar dat kan er ook nog wel bij.
Morgenochtend vlieg ik om 6 uur uit bed, wordt met de taxi opgehaald om 06:45 en reis ik om 08:00 uur vanuit Mooi Nada, dat dus wel een vliegveldje heeft met lijnvluchten naar Trondheim (vlucht WF745) en vervolgens met jawel, onze eigen KLM (vlucht KL1174) van Trondheim naar Amsterdam alwaar ik om 13:35 hoop te arriveren. Een snellere terugreis dan dit had ik niet kunnen verzinnen. Maar zo kan ik zondag wel mooi mee een pannenkoek gaan eten op Pa zijn verjaardagsfeest!
Tot slot nog enkele afscheidsfoto’s van het Opeltje- Toerneledoki ! Hopelijk zie ik deze wel weer mooi terug om mijn spullen eruit te halen. De foto’s van Mooi Nada zal ik jullie besparen. Statistieken gereden deze reis:4948 km, reisduur 10 dagen, dus gem 500 km per dag.

dIScKlaimer: Opel Zafira, 2.2 DGI 16, Executive Sport versie (daar zijn er volgens mij overigens niet zoveel van geleverd in Nederland - die beide pakketten hebben) met zowat alle extra opties waaronder Radio DVD 90, Metalic lak, ECC, ESP, Seat comfort 2, veiligheidsnet, trekhaak, Carkit en luxe kentekenplaten, kenteken 03-TV-VV met 101408 km op de teller komt binnenkort op de 2e hands markt. Bovenstaand verslag is geen advies voor het al dan niet kopen van deze auto. Uit niets van het bovenstaande mag worden opgemaakt dat het geen prettig karretje was de afgelopen 5 jaren en de kwetsbare onderdelen zijn straks al wel mooi vervangen. Oh ja, er zijn net voordat ik met mijn vakantie reizen begonnen nog 2 nieuwe voorbanden op gemonteerd, die zijn met deze trip al aardig ingereden.

• 24 Juni 2011 - 17:41

Esther:

Hee lieve papa,

In de Hel Geland? Ach, daar kom je wel weer vandaan.

Ooit gehoord van Dante Alighieri's 'La Divina Commedia' (De Goddelijke Komedie)? Het stuk van deze Florentijnse dichter gaat over een symbolische reis naar het paradijs. Eerst komt de reiziger in de hel, daarna bij de louteringsberg en vervolgens in de hemel. Laat dit symbolische verhaal ook maar op jou van toepassing zijn.

Liefs, Esther

• 24 Juni 2011 - 17:44

Es:

Fijn dat je weer thuis komt. Wees welkom.

• 24 Juni 2011 - 18:04

Toine:

Jammer dat de reis zo plotsklaps eindigt. Maar aan het verslag en foto's te zien was het erg de moeite waard.
    Goede reden om nog eens terug te gaan met kleiner fiatje, twee fietsen op de bagage drager. Tent en fietstassen mag je dan gerust weer lenen.

• 25 Juni 2011 - 03:57

Anita:

Wil, wat ontzettend jammer dat je reis zo moet eindigen. Gelukkig heb je mooie rit gehad door een fantastisch land. Ik sluit me helemaal aan bij Esther haar reactie hierboven: positief!!!
    Goede vlucht en welkom thuis!
    Groeten van Anita X

• 25 Juni 2011 - 07:02

Gerard:

Hoi Wil,

Na een leuke en interessante reisbeschrijving nu ook nog een verrassende reisbeëindiging!
    En .... een geluk bij een ongeluk .... je wordt hier opgewacht door een warm zonnetje en een schitterende weersverwachting! (naast natuurlijk een blij gezin).
    Welkom terug in de hemel!

• 25 Juni 2011 - 07:52

Leonie:

Hoi Lieverd,
    Je mag vandaag ook nog een reisje maken in een supermooie degelijke Fiat.
    Ik sta je op te wachten achter de glazen deur. Tot vanmiddag.
    Liefs, Leonie

Wil

Reis naar de Noordkaap? Help: ik zit per 01 juli 2011 zonder werk. wat nu te doen? Solliciteren of voor mezelf beginnen? Eerst maar eens het hoofd leegmaken en mijn kompas opnieuw ijken. Maar hoe doe je dat? Al snel kwam ik op het idee om noordwaarts te gaan. Ja 21 juni wil ik op de Noordkaap staan om de midzomernachtzon in alle glorie te aanschouwen! Of dit ook gaat lukken zal nog blijken. De afstand is groot en de reisverslagen die ik lees geven allemaal aan dat de Noordkaap na al die duizenden kilometers vaak wat tegenvalt: Een kale rots, met monument, een toeristenval waar zelden de zon schijnt. Wat ik ga doen is in ieder geval genieten van de reis, de bestemming dat zie ik later wel. Mischien ook een goed uitgangspunt voor mijn toekomstige arbeidzame leven.

Actief sinds 13 Juni 2011