De langste dag - Reisverslag uit Skibotn, Noorwegen van Wil Haren - WaarBenJij.nu De langste dag - Reisverslag uit Skibotn, Noorwegen van Wil Haren - WaarBenJij.nu

De langste dag

Door: wil123

Blijf op de hoogte en volg Wil

21 Juni 2011 | Noorwegen, Skibotn

Na gisteren een flinke afstand te hebben afgelegd wordt ik de slingerende E6 toch wel snel beu, Narvik is nog een eind weg en ik besluit op zoek te gaan naar een wat luxere camping voor 1 of 2 nachten. De camping waar ik nu zit in Skibotn (ter hoogte van Tromso) biedt het allemaal, lekkere warme douche met sauna, heerlijk om weer eens te doen, en uitgebreid gebruik van gemaakt, daarnaast ook een solarium en goede keuken met alles erop en eraan. Zelfs aan een vaatwasser voor de verwende kampeerder is gedacht. Weer eens wat uitgebreider gekookt en om 10 uur ga ik dan ook al lekker maffen terwijl het begint te regenen. De volgende ochtend sta ik pas om 9 uur op en er blijkt er redelijk wat regen gevallen. Het pop-up tentje heeft het redelijk goed gehouden maar is wel een beetje nat van binnen (en van buiten). Lekker uitgebreid ontbeten in de keuken en ook maar eens nagedacht over de toekomst. Het is nu bij enen en het regent nog steeds. Ik ga zo de boel inpakken en een stuk richting het zuiden.

• 21 Juni 2011 - 11:23

Leonie:

Fijn te lezen dat je weer naar het zuiden reist. Hoeveel kilometers geeft ons Miep aan tot thuis?
    Wat moet die sauna heerlijk geweest zijn na die kou bij de Noordkaap. Blijf voorzichtig en neem nog lekker af een toe goed je rust.
    Liefs, Le

• 22 Juni 2011 - 06:09

Niek:

hoi pap, hoe gaat het. ik hoorde dat je al op de terugreis was van de noordkaap. was het er toch een beetje te koud?
    je hebt toch wel een paar mooie foto's gemaakt. ik ga nu naar school.
    maar jij blijft zeker lekker rijden

gaa je die bergwandeling nog maken met die 2 verschillende meren en nog een stukje fietsen

• 22 Juni 2011 - 07:39

Esther:

Hoi papa,

Wat leuk om je net weer even gesproken te hebben! Geniet van je wandeling en ik ga duimen voor een zonnetje.

Liefs, Esther

Wil

Reis naar de Noordkaap? Help: ik zit per 01 juli 2011 zonder werk. wat nu te doen? Solliciteren of voor mezelf beginnen? Eerst maar eens het hoofd leegmaken en mijn kompas opnieuw ijken. Maar hoe doe je dat? Al snel kwam ik op het idee om noordwaarts te gaan. Ja 21 juni wil ik op de Noordkaap staan om de midzomernachtzon in alle glorie te aanschouwen! Of dit ook gaat lukken zal nog blijken. De afstand is groot en de reisverslagen die ik lees geven allemaal aan dat de Noordkaap na al die duizenden kilometers vaak wat tegenvalt: Een kale rots, met monument, een toeristenval waar zelden de zon schijnt. Wat ik ga doen is in ieder geval genieten van de reis, de bestemming dat zie ik later wel. Mischien ook een goed uitgangspunt voor mijn toekomstige arbeidzame leven.

Actief sinds 13 Juni 2011